Pentair iCHLOR 30 flashing red and green

SWGs, salt water chlorine generators, chlorinators,
ozone generators, UV systems, . . .
Finz
Pool Newbie
Pool Newbie
Posts: 1
Joined: Mon 09 Oct, 2017 15:57
My Pool: salt water, 4700 gallons.
Pentair Superflo variable speed pump
Pentair iCHLOR 30 salt chlorine generator

Pentair iCHLOR 30 flashing red and green

Postby Finz » Mon 09 Oct, 2017 16:26

We recently had a salt water pool put in, are using a Pentair iChlor 30 salt generator with a Pentair Superflo VS pump. When the pump is not running, the iCHLOR salt indicator light will flash alternating red and green. When the pump enters a run cycle, the light remains solid green. I cannot find anything in the user guide to tell me if the flashing is normal or a problem - all of the troubleshooting applies to when the pump is running. I would appreciate any insight to what the flashing (while pump is not running) is supposed to be telling me.


Denniswiseman
Swimming Pool Superstar
Swimming Pool Superstar
Posts: 720
Joined: Tue 06 Sep, 2011 05:48
My Pool: 10k inground fibreglass, Telescopic Cover, Hayward Powerline pump, Quality filter with glass media, 27kw output heat pump, K-2006C test kit
Location: United Kingdom

Re: Pentair iCHLOR 30 flashing red and green

Postby Denniswiseman » Tue 10 Oct, 2017 09:19

I would assume that the flashing light is an indication of no flow
I don't use a SWCG but you may get a more informed response from TFP

Return to “Salt Water Chlorine Generators, Ozone, UV”

Who is online at the Pool Help Forum

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 2 guests