Help with Jandy LXI400N heater.

Electric heaters, gas heaters, heat pumps,
solar heaters, geothermal heating, solar pool
covers and wood-burning pool heating equipment.
Riker0007
I'm new here
I'm new here
Posts: 1
Joined: Mon 10 Jun, 2019 22:07
My Pool: 40,000 gal salt water pool with solar heater.

Help with Jandy LXI400N heater.

Postby Riker0007 » Mon 10 Jun, 2019 23:05

So, I had to replace my gas line as it was leaking and I found out the previous plumber did not wrap the pipe and it rusted and they failed to tighten enough one pipe that was under concrete. After everything was tested and good, I tried to fire up the heater (jandy lxi400n) and the blower turns on, I hear the gas valve ( I think) click on and then a poof and it heats what gas is in there but never turns on. At the gas meter I can hear the gas being drawn but only for a sec or two. I took apart the igniter and it looks fine and tested about 58 ohms. The flames sensor looks fine too. I'm not sure what is the issue? Gas valve or Fenwal ignition unit?
I hate to buy parts only for it to be something else. Any help would be great.
THanks in advance.
Don


Denniswiseman
Pool Industry Leader
Pool Industry Leader
Posts: 1161
Joined: Tue 06 Sep, 2011 05:48
My Pool: 10k inground fibreglass, Telescopic Cover, Hayward Powerline pump, Quality filter with glass media, 27kw output heat pump, K-2006C test kit
Location: United Kingdom

Re: Help with Jandy LXI400N heater.

Postby Denniswiseman » Tue 11 Jun, 2019 02:44

Did you purge the air out of the new gas line

Return to “Solar & Pool Heaters”

Who is online at the Pool Help Forum

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 1 guest