EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Pool pumps, pool filters and the plumbing of
swimming pools. Sand filters, cartridge filters,
fabric filters and alternative filter media.
AmhowardAlan

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby AmhowardAlan » Sun 26 May, 2013 11:26

Thank you. I had called my pool man who thought there was air in system and the solar guy who said it is not the panels. It now is working!!!!! Perhaps you can write a user guide that we can understand! I have a large pool with solar panels, what should I set the speed for on the pump?


TSH Tech

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby TSH Tech » Sun 26 May, 2013 20:32

Hey AmhowardAlan, well, when I write these help entries, I try as best as possible to make it so that a pool owner with no experience can follow the step-by-step instructions to get to the right to the core of the problem and solve it. Many times, these pool on-board computers with their menu systems are not intuitive. I have background as a Silicon Valley computer technician solving highly technical problems that normal people can understand, so that's as easy as I can get. :wink:

For your solars and having a large pool, set your solar speed anywhere from 3000 rpm to 3450 rpm and that will get your pool heated.
Kracko96

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby Kracko96 » Sat 06 Jul, 2013 19:29

Thanks for the tip.

I spent 2 hours trying to figure out what the problem was and was ready to take the unit back. I reprogramed the unit and I was up and running in minutes (3 to be exact). I guess I should have checked here sooner. I also have solar panels on the roof of my house as well.

Thanks Again :)
CalmPlains

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby CalmPlains » Mon 22 Jul, 2013 23:08

AMAZING!

I was COMPLETELY frustrated, and pissed at myself for buying the "more expensive yadda yadda all the fixings" pump to replace my base model which broke down after many years of service.

You saved my sanity OP. Thank you, and thank you again.

Brad

P.S. What a stupid company to have this set as default.
Ben Bmw

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby Ben Bmw » Tue 23 Jul, 2013 10:50

:D
This worked perfect. I was resetting the pump twice a day ready to give up. thanks for your post!!!
TSH Tech

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby TSH Tech » Wed 24 Jul, 2013 23:34

Excellent feedback, glad this is helping everyone! :thumbup:
JohnR

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby JohnR » Sun 25 Aug, 2013 17:46

Your help is still out here helping! :)
RaeMc

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby RaeMc » Mon 02 Sep, 2013 15:15

I too was going to throw it in the pool. Had it installed last week. Took me 4 days to finally decide to google the problem. Your response was the first hit. Did what you said Works like a charm. Thanks so much
Rae
Alm478

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby Alm478 » Sat 28 Sep, 2013 13:41

Thank you, Thank you, Thank you!!!!
Guest

EcoStar SVRS "Drive Error!" Autoprime Failure

Postby Guest » Sun 15 Dec, 2013 19:39

Thanks. Just installed a new "Ecostar Pump" and it's stuck on auto prime. Too dark and rainy now but will take your suggestion and switch to 3 minute mode.

Return to “Pool Pumps, Filters, Plumbing & Piping”

Who is online at the Pool Help Forum

Users browsing this forum: oBot [bot] and 1 guest