DE filters

Pool pumps, pool filters and the plumbing of
swimming pools. Sand filters, cartridge filters,
fabric filters and alternative filter media.
Guest

DE filters

Postby Guest » Sat 09 Jun, 2007 11:13

I cant seem to figure it out...I prime, checked for leaks, added more DE and still cant seem to get good water pressure in the filter or exiting.
Anyone have any ideas? :shock: :shock: :roll: :roll:


Guest

Postby Guest » Sat 09 Jun, 2007 15:12

You could have a clogged line, a leak in a line, a clogged impeller, or an extremely dirty filter. Have you tried cleaning the filter?
powenmurphy
Pool Newbie
Pool Newbie
Posts: 3
Joined: Sat 09 Jun, 2007 11:01

Postby powenmurphy » Mon 11 Jun, 2007 08:45

yes I took it all apart and cleaned out the filter and hosed down the blades.

seems to be not enough DE in the filter system. When added...it was circulating just fine.

how about next issue....how can i keep suction up when trying to vaccum???
howzball
Pool Enthusiast
Pool Enthusiast
Posts: 11
Joined: Thu 03 May, 2007 17:27

Postby howzball » Mon 11 Jun, 2007 15:51

To keep up the pressure, can you isolate any of the skimmers or drain with a valve?

In other words close down things like the drain while you're vacuming, it'll boost the hose pressure. If that's not enough, try closing off a skimmer.

If you don't have any isolation valves, I use a small rubber ball that's larger than the pipe opening in the skimmer bucket. The pump should suck it down and seal the opening. Use it to plug off the skimmer for a while....while you vac the pool.

Return to “Pool Pumps, Filters, Plumbing & Piping”

Who is online at the Pool Help Forum

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests