PLEASE HELP!!!

Pool pumps, pool filters and the plumbing of
swimming pools. Sand filters, cartridge filters,
fabric filters and alternative filter media.
Guest

PLEASE HELP!!!

Postby Guest » Mon 11 Jun, 2007 09:15

WE JUST INSTALLED OUR NEW FILTER (HAYWARD DE3600) WE DID THE PRE-COAT WITH THE D.E., AND VACUUMED WITH NO PROBLEM ON SATURDAY. I VACUUMED TO WASTE DUE TO THE POOL BEING VERY DIRTY SINCE WE JUST REMOVED COVER. ONCE THE POOL WENT DOWN A SIGNIFICANT AMOUNT, I STOPPED VACUMMING, FILLED UP THE POOL AGAIN, BACKWASHED AND WHEN I ATTEMPTED TO VACUUM AGAIN ON FILTER I AM GETTING NO SUCTION EVEN THOUGH WATER IS COMING THRU THE RETURNS? THIS IS DRIVING ME CRAZY !!
WHATS EVEN WORSE IS IT SEEMS LIKE THE PRESSURE VALVE THAT IS SUPPOSED TO GIVE SOME SORT OF READING (PSI) IS ALL THE WAY TO THE LEFT OF THE DIAL AND NOT MOVING WHETHER POOL IS RUNNING OR NOT (STAYS ON ZERO) I ALSO HAVE NO IDEA IF THE MAIN DRAIN IS SUPPOSED TO BE OPEN OR CLOSED? CAN ANYONE HELP??


Walter
Swimming Pool Pro
Swimming Pool Pro
Posts: 167
Joined: Fri 07 Jul, 2006 08:11
Location: Mount Pleasant, South Carolina

Postby Walter » Mon 11 Jun, 2007 13:30

Sounds like a bad pressure gauge, not sure on the other issue, Good Luck
We are a custom pool and spa builder. We can only offer suggestions with the information given. Don't hesitate to email me if you have a questions and I will answer it as best as I can or point you in the right direction.

Return to “Pool Pumps, Filters, Plumbing & Piping”

Who is online at the Pool Help Forum

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest