Pressure loss when vacuuming

Pool pumps, pool filters and the plumbing of
swimming pools. Sand filters, cartridge filters,
fabric filters and alternative filter media.
Dean Groves
Pool Newbie
Pool Newbie
Posts: 1
Joined: Thu 15 May, 2008 11:38

Pressure loss when vacuuming

Postby Dean Groves » Thu 15 May, 2008 11:50

I have plenty of pressure and the pipe in the skimmer nearly takes my fingers off but when i attach the pipe to the cleaning head there is an immediate pressure loss and virtually no suction!
I have installed a new pump and checked the selector, bomba and sand and all seem fine.
Can anyone help me??


muss08
Swimming Pool Superstar
Swimming Pool Superstar
Posts: 332
Joined: Fri 07 Mar, 2008 20:56
Location: Maryland

Postby muss08 » Thu 15 May, 2008 13:28

Did you first prime the hose? If there is air in the hose when you attach it to the skimmer the air will be sucked into the system causing you to lose the prime.
APSP Certified Service Pro
Jandy Tech School
Pentair Tech Training
Raypak Heater School
5 yrs experience
pool man
Pool Newbie
Pool Newbie
Posts: 1
Joined: Fri 16 May, 2008 10:38

pressure loss

Postby pool man » Fri 16 May, 2008 14:41

I had the same problem and went to pool wholesale and they said I most likely had an air leak somewhere and to replace the o-ring that seals the lid of my pressure pump. That was the problem. I hope this helps you. let us know if it does.

Return to “Pool Pumps, Filters, Plumbing & Piping”

Who is online at the Pool Help Forum

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests