Back from 3 day vacation, new pump won't start...help please

Pool pumps, pool filters and the plumbing of
swimming pools. Sand filters, cartridge filters,
fabric filters and alternative filter media.
bomb1977

Back from 3 day vacation, new pump won't start...help please

Postby bomb1977 » Mon 06 Jul, 2009 22:45

Hello, I need some quick help.

I just replaced my 1 hp pump motor approx 1.5 weeks ago and it was running perfectly. I went on vacation Saturday and came back Monday evening.

I ran the pump overnight friday/saturday to get a little extra chlorine into the system so that my pool wasn;t green when I got home.

Well when I got home, I hit the switch to turn the pump on....nothing.

The breaker wan't tripped and there were no sounds from the pump.

I am lost on this one...should I take the pump back for a new one?

Thanks...


elf

Back from 3 day vacation, new pump won't start...help please

Postby elf » Tue 07 Jul, 2009 08:30

COULD BE TIMER
bomb1977

Back from 3 day vacation, new pump won't start...help please

Postby bomb1977 » Tue 07 Jul, 2009 14:53

No timer....

Breaker to switch to motor.

Was running fine when I shut it off 3 days ago...

Breaker is fine, Switch seems to be ok. I sure hope the motor didn't kill itself when I was gone
Guest

Back from 3 day vacation, new pump won't start...help please

Postby Guest » Tue 07 Jul, 2009 16:34

you need to have someone check power to switch and then from switch to motor.
bomb1977

Back from 3 day vacation, new pump won't start...help please

Postby bomb1977 » Tue 07 Jul, 2009 20:57

Have power at the leads connected to the pump...

This one has me baffled.

I am taking the pump back tomorrow for a replacement, it's only 2 weeks old.

I wish I knew what magically happend while I was away.

Return to “Pool Pumps, Filters, Plumbing & Piping”

Who is online at the Pool Help Forum

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests